فرق بین ارشد فراگیر و ارشد سراسری پیام نور
فرق بین ارشد فراگیر و ارشد سراسری پیام نور.
در این مقاله سعی داریم به جزئیات پذیرش دانشجو در مقطع ارشد از دو روش فراگیر و سراسری در دانشگاه پیام نور بپردازیم شاید سوال خیلی از داوطلبان همین فرق بین ارشد فراگیر و ارشد سراسری پیام نور باشد.
همانطور که می دانید دانشگاه پیام نور از طریق ۲ آزمون به پذیرش دانشجو در مقطع ارشد می پردازد که بین این دو آزمون و نحوه پذیرش آن فرق هایی وجود دارد که به شرح ذیل می باشد:
فرق بین منابع امتحانی آزمون های فراگیر و سراسری
فرق بین ترم های ورودی به دانشگاه
با توجه به تغییرات جدیدی که در نوع پذیرش فراگیر پیام نور صورت گرفته است تقریبا فقط ۲ فرق عمده در نحوه پذیرش و آزمون بین این دو روش پذیرش باقی مانده است که به تفصیل برایتان شرح خواهیم داد.
منابع آزمون ارشد فراگیر با منابع آزمون ارشد سراسری پیام نور فرق دارد
باید بدانید که داوطلبان ارشد فراگیر جهت آمادگی آزمون ارشد فراگیر باید منابع ترم اول ارشد را بخوانند و آمادگی کسب نمایند ولی داوطلبان ارشد سراسری باید منابع مقطع قبل ( کارشناسی ) را بخوانند و آزمون بدهند. همچنین داوطلبان فراگیر پس قبولی در آزمون در صورت کسب نمره قبولی دروس ترم اول ( نمره ۱۲) ، این دورس به عنوان دروس پاس شده مقطع ارشد آنها محسوب میگردد و از ترم دوم تحصیلی شروع به ادامه تحصیل خواهند کرد.
داوطلبان فراگیر در صورت قبولی از ترم دوم ادامه خواهند داد
همانطور که گفتیم داوطلبان فراگیر در صورت قبولی و کسب نمره حداقل ۱۲ از دروس امتحانی در آزمون ارشد فراگیر از ترم دوم تحصیلی به تحصیل خود ادامه خواهند داد و نسب به دانشجویان سراسری که باید از ترم اول شروع به تحصیل نمایند یک ترم تحصیلی جلو تر هستند.داوطلبان سراسری که در آزمون ارشد سراسری در پیام نور قبول می شوند بایستی از ترم اول شروع به تحصیل نموده و دروسی که دانشجویان فراگیر در دوره دانشپذیری ( دوره قبل از قبولی در آزمون ارشد فراگیر ) گذرانده اند را اخذ کرده و پاس نمایند.
مزیت های دانشجویان ارشد فراگیر نسبت به ارشد سراسری
با توجه به تغییرات اخیر در نحوه پذیرش و فارغ انتحصیلی دانشجویان فراگیر صورت گرفته مزیت های محسوسی نسبت به دانشجویان سراسری به شرح ذیل پیدا کرده اند.
یکسان سازی مدارک : عنوان فراگیر از روی مدارم حذف شده است و مانند دانشجویان سراسری مدرک یکسان پیام نور دریافت می کنند ( از سال ۸۶ به بعد مدارک یکسان شد)
یکسان سازی شهریه ها : شهریه دانشجویان فراگیر از اول سال تحصیلی جدید با دانشجویان سراسری یکسان شده است ( سال های قبل شهریه دانشجویان فراگیر بیشتر بوده)
یکسان بودن کلاس های درسی : دانشجویان فراگیر در برخی از دروس با دانشجویان سراسری بر سر یک کلاس می نشینند.
شروع تحصیل از ترم دوم : دانشجویان فراگیر از ترم دوم تحصیلی دانشجو شده و به تحصیل در مقطع ارشد مشغول خواهند شد.
مطالعه مفید دروس کنکوری : مطالعه ای که دانشجویان فراگیر برای آمادگی کنکور فراگیر می کنند درواقع همان مطالعه ترم اول دانشجویی هست که کاملا مفید برای زمان مطالعه برای دروس ارشد بوده است.
هزینه کمتر نسبت به سراسری : چون دانشجویان فراگیر شهریه کمتری در ترم اولشان ( منظور دانشپذیری که شهریه آن نصف است ) می پردازند به نصبت هزینه کمتری در طول تحصیلشان می پردازند ( منظور هزینه استاندارد می باشد)
با توجه به فرق ها مزیت دانشجویان ارشد فراگیر بهترین روش برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد پیام نور روش فراگیر می باشد.